Meme Başı İnversiyonu

Bayanlarda göğüs ucunu ilgilendiren sorunlardan biri göğüs ucunun içeriye doğru çökük olmasıdır. Bu durum kadınlarda; işlevsel sorunların dışında, estetik ve psikolojik olarak da büyük bir sorun oluşturabilmektedir.

Hasta meme görünümünden memnun olmayabilmektedir, bu kendisinde psikolojik güvensizliğe yol açabilmektedir. Ayrıca emzirme sırasında batık göğüs ucu yüzünden bebeğini emzirememe sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Meme başı inversiyonu doğuştan olabildiği gibi, sonradan meme başı ve bölgesinde geçirilen ameliyatlara ve memede oluşan enfeksiyonlara bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu nedenle de fibröz bantlar meme ucunu geriye doğru çekilmesine sebep olarak çökük meme başı oluşturmaktadır.

Meme ucu batığı tedavisi lokal anestezi altında yapılabilen ortalama yarım saat veya 45 dakikalık tek bir işlemle çökük meme ucu düzeltilebilmektedir. Ameliyat sırasında areola içinde bir kesi yapılarak meme ucunun çekilmesine sebep olan bantlar serbest hale getirilir ve göğüs ucunun alt kısmına meme dokusundan flepler eklenerek meme ucu altına destek doku oluşturulmaktadır. Ortalama 1 haftada iyileşme gerçekleşmektedir. Areola dokusu çok iyi iyileştiği için işlemden belli bir süre sonra fark edilir bir iz kalmamaktadır.