Meme Küçültme

Meme Küçültme (Göğüs Küçültme); Değişik sebeplerle normalden büyük ölçülerdeki sarkmış meme (makromasti, gigantomasti, meme hipertrofisi) bedene bakış açısını ve kişideki özgüveni olumsuz etkileyebilmekte ve ciddi psikolojik problemlere yol açabilmektedir. Ayrıca sırt ve boyun ağrıları, omuzda sutyen izi bırakma ve meme altlarında pişik gibi fiziksel rahatsızlık kaynağı da olabilmektedir.

Estetik Meme Küçültme Ameliyatı

Meme küçültme ameliyatı, plastik cerrahı marifetiyle gerçekleştirilmektedir. Genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Ameliyatın süresi memenin büyüklüğüne ve uygulanan ameliyat tekniğine göre farklılık gösterebilmektedir. Ortalama olarak 2-4 saat kadar sürmektedir. Yağ dokusundan kaynaklanan meme büyüklüğü var ise liposuction uygulanabilir. Muayene sonrasında uygulanacak en uygun işlem hekim tarafından belirlenmektedir. Göğüs küçültme dikleştirme ameliyatı ile beraber de yapılabilmektedir. Bu sayede göğüs yapısının toparlanması amaçlanmaktadır.

Her estetik ameliyat iz bıraktığı gibi klasik meme küçültme ameliyatları da teknikten tekniğe değişmekle birlikte meme başında çepeçevre ve meme başından altına kadar dikine, ters T veya L şeklinde izler bırakmaktadır.

Ameliyatın süresi memenin büyüklüğüne ve uygulanan ameliyat tekniğine göre farklılık gösterebilmektedir.