Vajinal Gençleştirme

Vajinal rejuvenation veya Türkçe adıyla vajinal gençleştirme yaşla yapısı değişen vajinayı eski haline döndürmek için yapılan işlemini tanımlar.

Vajinadaki genişleme az miktardaysa Radyofrekans ile ameliyatsız bir biçimde daraltma uygulayabilmekteyiz. Radyofrekansın dokuyu ısıtıcı ve sıkılaştırıcı etkisinden yararlanarak vajinanın daralmasını sağlıyoruz. Yaşa bağlı vajinadaki katlantılar düzleşmişse yine radyofrekans ile vajinanın katlantılı, kıvrımlı yapısını tekrar oluşturuyoruz. Ancak genişlik ciddi ise o vakit cerrahi müdahale ile vajinayı daraltabilmekteyiz. Bu girişim genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılabilir. Bir gece hastanede misafir ettikten sonra taburcu ediyoruz. Evde 2-3 gün dinlendikten sonra iş yaşamına dönebilirsiniz. Dikişlerin iyileşmesi sürecinde 40 gün ilişkiyi yasaklıyoruz.

Kozmetik cerrahisinin en çabuk gelişen dalı genitoplasti yani genital bölge estetik cerrahisidir. Yapılan ameliyatları tanımlamak için farklı isimler türetilmiştir. En bilineni vajinal rejuvenation yani vajinal gençleştirmedir. Bu terim labioplasti (iç dudakların küçültülmesi) ve vajinoplasti (vajinanın daraltılması) operasyonlarını tanımlar. Bir kaç yıl öncesine kadar genitoplasti ameliyatları hekimlar tarafından bile lüzumsuz olarak nitelendirilmekteydi. Fakat bayanlar, simetrik olmayan, sarkmış ve büyük labialar istememektedirler. Geniş vajina ve bunun sonunda cinsel ilişki sırasında aldıkları zevkin azalmasından hiç memnun değiller.