Liposuction

Halk dilinde liposakşın “yağ aldırma” operasyonu olarak bilinmektedir. Bazı kişiler spor veya diyet sayesinde kilo verse de basen, göbek veya yüz bölgesinde özel olarak yağlanmanın kalıcı olduğu görülmektedir.

Bölgesel olarak yağ dokusunun alınması için yapılan estetik ameliyat ise Liposuction Liposakşın olarak adlandırılır. Bazı kişiler için problem teşkil etmese de bölgesel yağlanma alt ve üst bedenler arasında büyük farklara yol açabilmekte, Liposakşın bu probleme çözüm olduğu gibi yüz bölgesindeki yağlanma için de en fazla tercih edilen uygulama çeşididir.

Liposuction ile kilo verme kalıcıdır, kişilerde ergenliğin sona ermesi ile sayısı artmayan kalıcı birtakım yağ hücreleri oluşur ve zaman içinde beslenmenin etkisi ile bu yağ hücreleri büyür ve kilo alımı gözlemlenir. Liposuction ise belli bir bölgedeki yağ hücrelerini alarak ilerleyen zaman kalan hücrelerde büyüme olsa da eskisi kadar kilo alınmasını engeller.

Liposuction, bilhassa kalça, yüz ve mide üst bölgesinde bulunan genelde diyet yapmanın pek işe yaramadığı dayanaklı yağ dokularının olduğu bölgeler için kullanılan etkili bir tedavi tekniğidir. Vücut hatlarına estetiğine son derece yarar sağlayıp daha hoş bir görüntü için kullanılan liposuction günümüzde birçok kadının tercihleri arasında yerini alıyor.