Boyun ve Yüz Germe

Estetik amacıyla yapılan yüz germe işlemi yaşlanmayı durdurmak için yeterli olmaz. Yüz germe ameliyatıyla beraber boyun germe operasyonu da hastanın daha canlı, enerjik, sağlıklı ve genç görünmesini sağlar. Yüz germe ameliyatı geçiren bir hastanın yüz yapısı, yaşlanmaya bağlı etkiler devam etse dahi hastayı bulunduğu yaşa nazaran son derece genç ve diri gösterir.

Anatomik açıdan yüz üç farklı bölgeye ayrılır ve her bölge ameliyat için kendi içinde tek tek değerlendirilir. Şakak kısmı, kaşlar ve alnı içine alan bölgeye üst yüz adı vermekteyiz. Üst yüz bölgesine genel olarak alın germe uygulaması yapılır.

Yanak bölgesini içeren ve orta yüz denilen bölgeye yanak germe operasyonları yapılır (Midfacelift). Yüzün çene altı(gıdı) ve boyun bölgesini içeren kısmına alt yüz adı verilir ve bu alana uygulanan işlem, genellikle boyun germe ameliyatıdır. Bahsi geçen ameliyatlar, her bölgeye tek tek ya da eş zamanlı olarak beraber yapılabilir.

Mini Yüz germe yani Mini Facelift ameliyatı ile tüm yüz yerine yalnızca sarkan yüzün alt bölümü, yanaklar, gıdı ve boyun geriliyor.